Asiantuntijana Procountorilla

Piia Similä / 24.11.2016

Jos kuvaisin Procountoria yhdellä sanalla, valitsisin ehdottomasti termin asiantuntijaorganisaatio. Tuotekehitys, taloushallinto, myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu ovat yrityksessä hallussa ja innostuneet ammattilaiset kehittävät osaamistaan jatkuvasti. Toisaalta nousukiidossa olevaan kasvuyritykseen kaivataan myös lisävahvistuksia, tänäkin vuonna jo monta uutta ammattilaista on aloittanut eri tehtävissä.

Mitä sähköisen taloushallinnon parissa työskentelevät asiantuntijat tekevät? Millaista työ on ja mikä siinä motivoi? Pääsin kurkistamaan kolmen asiantuntijan työhön.

WEB-0385 (1).jpg

Laaja-alaista asiakastyötä

Palvelujohtaja Krista Meronen vastaa Procountorin asiantuntijapalveluista eli asiakaspalvelusta, koulutuksesta ja konsultoinnista. Krista on sähköisen taloushallinnon konkari, joka on ollut talossa jo lähes 14 vuotta. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten taloushallinnon taustalla, innostuneella otteella ja tekemisen meiningillä pääsee pitkälle, urapolkuja ja kehittymismahdollisuuksia on. Työharjoittelussa Procountorilla aloittanut Krista istuu nyt johtoryhmässä ja kehittää yritystä ja sen tuotteita yhdessä muiden johtoryhmäläisten kanssa strategian mukaisesti.

Mikä Procountorilla on parasta?

- Uskon tuotteeseemme ja ylipäänsä sähköiseen taloushallintoon. Nautin ihmisten parissa työskentelystä, siitä, että saan auttaa asiakkaita ja löydämme ratkaisun heidän pulmiinsa. Ongelmanratkaisu on työn parhaita puolia. Parasta kuitenkin ovat työkaverit. Täällä työskentelee kiva, ammattitaitoinen ja sitoutunut porukka, jonka parissa jokainen saa olla oma itsensä. Kuinkahan monen yrityksen johtoryhmässä istuu pinkkitukkainen, kolmekymppinen nainen, nauraa aurinkoinen Krista.

- Mukaan pääsee mitä erilaisimpiin projekteihin. Välillä autetaan tilitoimistoja sähköistymään ja luomaan uusia työprosesseja, välillä tehdään kehitystyötä liittymäpuolen ammattilaisten kanssa. Toisinaan pääsee testaamaan uusia tuotteen ominaisuuksia ja antamaan kehitysideoita tuotekehitykseen – parhaat ideat kun kuulee asiakkaiden kanssa jutellessa.

WEB-0238.jpg

Taloushallintoa pintaa syvemmältä

Taloushallinnon asiantuntija -nimikkeellä työskentelevä Maarit Bedhall on ollut Procountorilla kaksi vuotta. Maaritin sai innostumaan työpaikkailmoituksen kohta, jossa haettiin talon sisäistä asiantuntijaa, joka voi olla tukemassa työntekijöitä ja tuottamassa asiakkaille palvelua, josta heille on työssään hyötyä.

Maaritin toimenkuva on monipuolinen ja haastava. Taloushallinnon asiantuntijat ovat osa asiakaspalvelutiimiä, aspaa, ja he vastaavat asiakkaiden kinkkisimpiin pulmiin, joihin kaivataan taloushallinnon soveltavaa asiantuntemusta. Myös sisäinen koulutus on osa työtä, esimerkiksi lainsäädännön muutoksista kertominen muulle tiimille. Asiakasrajapinnasta käsin on aitiopaikka välittää kehitysideoita, taloushallinnon ammattilainen onkin ikään kuin asiakkaan ja kehitystiimin välissä puhuen sopivasti molempien kieltä.

Kielistä puheen ollen Procountorin kansainväliset tiimit ja niiden asiakaspalvelu tarvitsevat myös välillä taloushallinnon sisältöön liittyvää konsultointia ja tukea. Tällöin Maarit saattaa konsultoida Norjan ja Ruotsin kollegoitaan.

Mikä työssä on parasta? Maarit ajattelee ratkaisukeskeisesti ja nauttii siitä, että löytää ratkaisun asiakkaan ongelmaan. Välillä on silti todettava, ettei ongelmaan löydy suoraa ratkaisua, mutta tärkeää on löytää keino, jonka avulla asiakas pääsee jatkamaan omaa työtään.

Myynnin ja asiakkaan tukena, kehityksen näköalapaikalla

Konsultointitoiminta polkaistiin Procountorilla käyntiin kuutisen vuotta sitten, kun Jaana Eronen rekrytoitiin sen kehitystyöhön. Jaana työskentelee palvelupäällikkönä eli käytännössä vetää konsultointitiimiä. Tiimi vastaa erilaisista asiakasprojekteista, esimerkiksi isoista käyttöönottoprojekteista. Usein he ovat asiakastapaamisissa myynnin mukana sisällöllisenä tukena, ja jatkavat luontevasti myyjien työtä asiakkaan kanssa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Jaana nauttii vaihtelevista työpäivistä ja -viikoista, joiden aikana projekteja tehdään milloin missäkin päin Suomea. Asiakastyön lisäksi tiimi tukee sisäisesti myyntiä, valmistelee kehitystarjouksia ja testaa tuotteiden uusia ominaisuuksia yhdessä kehitysporukan kanssa. Jaana kehuu sähköisen taloushallinnon toimialaa sekä koko yrityksen henkeä.

- Täällä uskaltaa ja täytyy laittaa itsensä ja koko osaamisensa peliin. Työ on hyvin asiakaslähtöistä ja sisäinen yhteistyö pelaa lisäksi hyvin.

Tiimin rooli sisäisenä ja ulkoisena yhteistyökumppanina näkyy hyvin siinäkin, että se toimii sisäisesti asiakaspalvelun tukena ja hoitaa ulkoisesti asiakkaiden liittymätapaamisia eli integraatioita eri ohjelmistojen välillä.

Kasvuyrityksessä työskentely on myös jatkuvaa ammatillista kasvamista, jossa pääsee vaikuttamaan ja toisaalta näkemään työnsä tuloksia. Ilmapiiri on kuunteleva ja erilaiset mielipiteet ja persoonat huomioonottava, esimerkiksi etätyömahdollisuus tuo mukavaa joustoa.

Töihin meille

Olemme mukana vuosittaisessa Great Place to Work -tutkimuksessa, ja tutkimuksen mukaan meillä viihdytään. Esimerkiksi yrityksemme yhteishenki on Suomen parhaimpien yritysten tasoa.

Töihin meille? lue lisää tästä

 

procountor